Costa Calida

De Spaanse Costa Calida ('warme kust') strekt zich uit over zo'n 250 km van het plaatsje El Mojon, net onder de provincie Alicante, tot aan de grens met Andalucië, bij de plaats Águilas. De kust biedt voor elk wat wils. Van het bruisende Mar Menor ('de kleine zee'), waar het water gemiddeld zo'n 5 graden warmer is dan de Middellandse zee, tot de intieme baaitjes in de regio Mazarrón.

De vele zandstranden maken van de Costa Calida een aantrekkelijke vakantiebestemming, zeker ook voor de Spanjaarden zelf. Deze kust biedt tal van mogelijkheden: je kunt er zeilen, duiken of ontspannen in de heilzame modderbaden. Ook zijn er diverse golfbanen in de directe omgeving.  

Ook de rijke historie van Spanje is erg interessant. Zo biedt de stad Cartagena ware archeologische schatten, zoals het Romeins theater en diverse interessante musea.

Ook vind je er verbazingwekkende landschappen zoals de erosies in Mazarron en heb je pittoreske vissersplaatsen zoals Aguilas.

 Aan de kust bevinden zich tal van barretjes en restaurantjes. Deze zijn open van begin juni tot begin september. De typisch Spaanse tapasbarretjes zijn natuurlijk het hele jaar open.

© 2016 Casa Vista al Mar. Proudly created with Wix.com

Follow Us:

  • Facebook Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now