La Isla Plana

Hier is een fijn strand om een middag door te brengen. Zeer geschikt voor kinderen, het loopt geleidelijk af en het water is zeer helder. Op het strand zijn douches te vinden en een eenvoudig strandtentje waar ze drankjes en versnaperingen verkopen. Via een houten boulevard langs het water is het prettig wandelen naar het idyllische witte kerkje waar op zondag het hele jaar door een dienst wordt gehouden. Er is een kleine supermarkt voor alle dagelijkse benodigdheden, leuke restaurantjes zoals La Ancla.

 

La Azohia en de toren van St.Elena  6 km

Het pittoreske vissersdorpje La Azohia ligt ten oosten van Isla Plana. Het is een prachtige rit langs de kust met mooie baai- en zeegezichten. La Azohia zelf biedt een aantal voorzieningen, met kleine lokale winkels, een supermarkt, een apotheek en een wijn bodega. Neem bij aankomst een kijkje bij de vele ankers bij de kade. Ze zijn daar zeker niet als attractie voor de toeristen maar worden regelmatig gebruikt door de lokale vissers om hun enorme netten aan vast te maken. De helling naar de toren loopt via het pad tegenover de kade. De helling is eenvoudig te nemen en duurt ongeveer een kwartier. Op de top heb je een prachtig uitzicht over de baai.

De toren van St.Elena is gebouwd in de laatste jaren van de 16e eeuw.   

 

Link naar de toren van St.Elena: https://www.tripadvisor.nl/Attraction_Review-g1138024-d7142498-Reviews-Torre_de_Santa_Elena-La_Azohia.html

Tip: Na de beklimming van de toren is een bezoek aan Restaurant Antipodas een aanrader, het is gelegen tegen de bergwand en serveert heerlijke gerechten. Ondertussen geniet je van het mooie uitzicht over de baai.

Puerto de Mazarrón      8 km

Puerto de Mazarrón ligt aan de kust met een groot, langzaam aflopend familiestrand direct aan de boulevard. De haven van Puerto de Mazarrón is onlangs geheel vernieuwd en de boulevard is hierbij uitgebreid. Er zijn veel gezellige terrasjes en restaurantjes te vinden aan de boulevard, zoals Viggos. Ook ontbreken de souvenirwinkels niet. In Puerto de Mazarrón zijn een aantal duikscholen en is het mogelijk een rondvaart te maken langs de kustlijn per catamaran of per schip. In het hoogseizoen kun je een bootje huren om zelf te gaan varen. In de nabije omgeving van Puerto de Mazarrón liggen verschillende stranden voor een ontspannen dag aan zee.

 

Tip: Iedere zondag van 9.00 tot 14.00 uur  is hier ook een zeer grote markt (Parque de Ponana) wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ga in het hoogseizoen wel vroeg in de ochtend want het kan er erg warm zijn.

© 2016 Casa Vista al Mar. Proudly created with Wix.com

Follow Us:

  • Facebook Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now